In onze trimsalon

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de klant, rasstandaard en het vachttype dat hoort bij het hondenras en de behandeling die daarbij nodig is. Uiteraard werken we met professionele apparatuur en producten die hiervoor nodig zijn. Vanuit de liefde voor de hond is ook de behoefte ontstaan om geheel allround te zijn zo ook op het gebied van het verzorgen en onderhouden van de vacht van de hond.

Niet alleen is het heerlijk voor de hond om weer als “nieuw” door het leven te gaan maar ook voor de huid is het heel belangrijk dat een goede verzorging op zijn tijd noodzakelijk is.  We werken uitsluitend op afspraak. Tevens kunt u geheel vrijblijvend contact met mij opnemen voor advies voor de verzorging van de vacht van uw hond.

Waarom naar een trimmer?

 In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimmer aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen. Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt.

Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven.

Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Voor eventuele vragen en/of uitleg sta ik u graag te woord en ben dan ook altijd te bereiken onder telefoonnummer.

Voor meer informatie kunt u terecht bij

Trimsalon Knip/Knap
Kloosterstraat 88, 6093 CZ Heythuysen
mob: 0613265186